De zomervakantie is in volle gang en velen van ons kijken ernaar uit om even weg te gaan en te ontspannen. Helaas zien inbrekers dit als een perfecte kans om toe te slaan. Daarom is het belangrijk om extra maatregelen te nemen om uw huis te beveiligen. Hier zijn zes tips om uw huis te beveiligen terwijl u geniet van uw vakantie.

  1. Goede verlichting

Verlicht de buitenkant van uw huis, vooral rond deuren en ramen. Gebruik timers om lichten aan en uit te laten gaan. Installeer buiten een lamp met sensor.

  1. Sluit alles af

Controleer alle ramen en deuren voor vertrek. Investeer in stevige sloten en extra beveiliging zoals een staaf achter je schuiframen. Geef de dieven ook niet de mogelijkheid om ergens op te klimmen.

  1. Alarmsysteem

Installeer een alarmsysteem dat verbonden is met uw smartphone. Zorg dat het alarmsysteem zichtbaar is om inbrekers af te schrikken.

  1. Informeer de buren

Laat uw buren weten dat u weg bent en vraag of ze een oogje in het zeil willen houden. Ze kunnen ook uw post ophalen en de gordijnen af en toe openen en sluiten.

  1. Wees voorzichtig op sociale media

Deel uw vakantieplannen en foto’s pas na uw terugkomst om ongewenste aandacht te vermijden.

  1. Verberg waardevolle bezittingen

Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen. Berg sieraden en elektronica veilig op (in een kluis) en zorg dat dure items buiten niet makkelijk te stelen zijn. Het is altijd goed om foto’s van die waardevolle voorwerpen te nemen.

Is er toch ingebroken?

Raak dan niets aan en bel de politie (101) of bel naar het Europese noodnummer. Bij diefstal van je kredietkaarten, bel Card Stop om ze te blokkeren (070 344 344).  Bel ook een slotenmaker om je sloten te veranderen.

Is het een goed idee om je tegen diefstal te verzekeren?

Een diefstalverzekering is een optie binnen je brandverzekering.  Voor een bijpremie van gemiddeld 100 euro per jaar ben je beschermd tegen diefstal van je bezittingen. Je wordt niet alleen vergoed voor de waarde van de gestolen goederen, maar ook voor de schade die inbrekers binnen aanrichten. Schade aan de buitenkant van de woning is gedekt door de standaard brandverzekering.

Verzekeraars keren gemiddeld 3.800 euro uit per diefstal of diefstalpoging in woningen en kleine handelszaken.

Wens je meer info over diefstalverzekering of wil je checken indien je wel degelijk voor diefstal bent verzekerd, aarzel niet om ons te contacteren.

Geniet van uw vakantie met een gerust hart!